Radio Kamrat
Radio Kamrat - Mongoliet

Radio Kamrat - Mongoliet

June 23, 2021

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podd för upplysning om kommunismen. Mongoliet är ett av många länder som plågats av kommunism. I dagens avsnitt får ni lära er mer om landets historia men framför allt om Mongoliets Stalin - Tjojbalsan. 

Radio Kamrat - spioner del 2

Radio Kamrat - spioner del 2

June 16, 2021

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podd för upplysning om kommunism. Avsnittet fortsätter på förra veckans tema om svenska spioner och i detta får ni veta det mesta om landets mest kända kommunistiska spioner, som alla spionerade åt Sovjet - Stig Wennerström, Stig Bergling, Arne och Knut Nyblad och Mirko Klöverberg. 

Radio Kamrat - spioner del 1

Radio Kamrat - spioner del 1

June 9, 2021

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podd för upplysning av kommunism. Sverige har haft ett antal välkända spioner för kommunister som för pengar sålt ut rikets och svenska befolkningens säkerhet. I det här första avsnittet av två får ni veta allt om Socialdemokraternas egen underrättelsetjänst och fd KGB-agenten Jan Guillou. 

Radio Kamrat - Tito

Radio Kamrat - Tito

June 2, 2021

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podd för upplysning om kommunism. Den släpps varje onsdag fram till valet 2022. I avsnittet får ni veta mer om Jugoslaviens historia och den kommunistiska diktator som styrde från andra världskriget till 1980-talet - Tito. 

Radio Kamrat - FNL-grupperna

Radio Kamrat - FNL-grupperna

May 26, 2021

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podcast för upplysning om kommunismen och sänds varje onsdag till valet 2022. I det här avsnittet får ni en genomgång av det svenska Vietnam-engagemanget som blossade upp under 1960-talet och som la en grund för dagens vänsterrörelse. Ni kommer förstå mer om dagens politik efter avsnittet. 

Radio Kamrat EXTRA - Lukasjenko

Radio Kamrat EXTRA - Lukasjenko

May 24, 2021

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podcast för upplysning om kommunism. I detta EXTRA-avsnitt, ett kortare extrainsatt avsnitt, får ni veta allt ni behöver veta om Vitryssland och diktatorn Alexander Luksasjenko. Som i helgen tvingade ett passagerarplan som passerade landet att landa. 

Radio Kamrat - Ho Chi Minh

Radio Kamrat - Ho Chi Minh

May 19, 2021

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podd för upplysning om kommunism. Avsnittet går igenom Vietnams historia från innan kolonialtiden till kommunistisk diktatur. Den centrala personen är kommunistledaren Ho Chi Minh, som startade Vietnamkriget. 

Radio Kamrat - Livet i Nordkorea

Radio Kamrat - Livet i Nordkorea

May 12, 2021

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podd för upplysning om kommunism. De få som flytt världens största fängelse Nordkorea har fruktansvärda historier att berätta om det kommunistiska förtrycket. Ni får höra några av dem i detta avsnitt, om livet i Nordkorea. 

Radio Kamrat - Nordkorea

Radio Kamrat - Nordkorea

May 5, 2021

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podcast för upplysning om kommunism. Världens största fängelse och världens mest slutna land. Ni kommer få hela historien hur Nordkorea blev Nordkorea och en genomgång över nuvarande ledare såväl som hans far och farfar. Dessutom den svenska vänsterns relation till förtryckarstaten. 

Radio Kamrat EXTRA - 1 maj

Radio Kamrat EXTRA - 1 maj

May 1, 2021

Radio Kamrat är Rebecca Weidmo Uvells podd för upplysning om kommunismen. EXTRA är kortare extrainsatta avsnitt med anledning av något aktuellt och avsnittet tar upp 1 maj ur ett historiskt perspektiv. En dag som inte alls från början är en kommunistisk helgdag. 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App